Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μίας (1) θέσης μίσθωσης έργου για δώδεκα (12) μήνες Κ.Ε 82272.

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο «BorderUAS - Semi-autonomous border surveillance platform combining next generation unmanned aerial vehicles with ultra-high-resolution multi-sensor surveillance payload» (H2020-SU-SEC-2019) και αριθμό συμβολαίου 883272 και κωδικό ΕΛΚΕ 82272, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με επιστημονικά υπεύθυνο τον Καθηγητή της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών κ. Μιχαήλ Ζερβάκη, αποφασίζει την δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την απασχόληση ενός (1) ατόμου, με σύμβαση μίσθωσης έργου. 

Θέση: Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών Πολυτεχνικής Σχολής ή Πτυχιούχος Επιστήμης Υπολογιστών ή κατόχου ισότιμου ή ταυτόσημου κατά περιεχόμενο ειδικότητας διπλώματος ή πτυχίου από ΑΕΙ της Ελλάδος ή ισότιμου τίτλου από ίδρυμα του εξωτερικού αναγνωρισμένου από τον ΔΟΑΤΑΠ.

Διάρκεια απασχόλησης: Δώδεκα (12) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, με δυνατότητα  ανανέωσης/παράτασης για έξι (6) επιπλέον μήνες ή/και έως την λήξη του έργου ή τυχόν παρατάσεων αυτού, με σύγχρονη παράταση του φυσικού ή/και οικονομικού αντικειμένου. Η ανανέωση πραγματοποιείται μετά από αίτημα του Επιστημονικά Υπευθύνου και σχετική απόφαση της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης, εφόσον υπάρχει η απαιτούμενη πίστωση στο έργο και εφόσον έχει προβλεφθεί το κόστος της απασχόλησης στην αντίστοιχη κατηγορία αμοιβών του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του.

Αποδοχές: 24.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και όλων των νομίμων κρατήσεων από τον προϋπολογισμό της κατηγορίας δαπάνης «Δαπάνες προσωπικού» του έργου.

Εφόσον υποβληθεί αίτημα παράτασης/ανανέωσης της σύμβασης, η ετήσια αμοιβή του αναδόχου δύναται να προσαυξάνεται κατά 5% σε σχέση με την αρχική και κατά το ίδιο ποσοστό για κάθε επόμενο έτος μέχρι την λήξη του συνόλου των παρατάσεων της σύμβασης, ύστερα από αιτιολογημένο αίτημα του επιστημονικά υπευθύνου του έργου και κατόπιν σχετικής έγκρισης της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης.

Τόπος εργασίας: Εργαστήριο Ψηφιακής Επεξεργασίας Σήματος & Εικόνας, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πολυτεχνείου Κρήτης.

Απαιτούμενα προσόντα - Κριτήρια: 

  • Ο/Η υποψήφιος/α θα πρέπει να είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος/Ηλεκτρονικός Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών ή Πτυχιούχος Επιστήμης Υπολογιστών ή κάτοχος ισότιμου ή ταυτόσημου κατά περιεχόμενο ειδικότητας διπλώματος ή πτυχίου από ΑΕΙ της Ελλάδος ή ισότιμου τίτλου από ίδρυμα του εξωτερικού αναγνωρισμένου από τον ΔΟΑΤΑΠ.
  • Ο/Η υποψήφιος/α θα πρέπει να κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης σε αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο του Ηλεκτρολόγου/Ηλεκτρονικού Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών ή Επιστήμης Υπολογιστών, από ΑΕΙ της Ελλάδος ή ίδρυμα του εξωτερικού αναγνωρισμένου από τον ΔΟΑΤΑΠ.
  • Ο/Η υποψήφιος/α θα πρέπει να έχει εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον δύο (2) ετών σε σχεδιασμό και ανάπτυξη εφαρμογών δικτύων και λογισμικού με έμφαση στα ασύρματα δίκτυα επικοινωνίας, έξυπνες κινητές συσκευές, προσωποποιημένες εφαρμογές, εφαρμογές και Τεχνολογίες του Διαδικτύου των Πραγμάτων.
  • Ο/Η υποψήφιος/α θα πρέπει να έχει γνώση της Αγγλικής γλώσσας.  

Συνεκτιμώμενα πρόσθετα προσόντα - Κριτήρια:

  • Κατοχή διδακτορικού διπλώματος σε αντικείμενο που να σχετίζεται με αντίστοιχη περιοχή επιστημών του Ηλεκτρολόγου/Ηλεκτρονικού Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών ή Επιστήμης Υπολογιστών, από ΑΕΙ της Ελλάδος ή ίδρυμα του εξωτερικού αναγνωρισμένου από τον ΔΟΑΤΑΠ.
  • Δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά στο αντικείμενο της θέσης.
  • Συνέντευξη, κατά την οποία θα διερευνηθεί γνώση των υποψηφίων σε θέματα συναφή με το έργο για τις ψηφιακές επικοινωνίες, την επεξεργασία δεδομένων, τις μεθόδους στατιστικής μοντελοποίησης και μηχανικής μάθησης, αισθητήρων εντοπισμού κίνησης και θέσης και σε θέματα που αφορούν συναφή ερευνητική δραστηριότητα των υποψηφίων καθώς και της διαθεσιμότητάς τους.  

* Όσοι από τους υποψηφίους κριθούν κατάλληλοι (πληρούν δηλαδή τα απαιτούμενα προσόντα – κριτήρια) θα κληθούν σε συνέντευξη, προκειμένου η Επιτροπή Αξιολόγησης των Προτάσεων να συνεκτιμήσει την επιστημονική τους κατάρτιση και την εργασιακή τους εμπειρία. Η διενέργεια συνέντευξης κρίνεται απαραίτητη διότι η προσωπικότητα των υποψηφίων σε συνδυασμό με τα εξειδικευμένα προσόντα τους μπορούν να διαφανούν στο πλαίσιο των ερωτήσεων που θα τεθούν. Η συνέντευξη δίνει τη δυνατότητα της πληρέστερης και ολοκληρωμένης κατανόησης της προσωπικότητας και των γνώσεων των υποψηφίων. Οι κεντρικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί η συνέντευξη παρατίθενται κατωτέρω:

  • Γνώση πάνω σε θέματα συναφή με το έργο για ψηφιακές επικοινωνίες, επεξεργασία δεδομένων και μεθόδους στατιστικής μοντελοποίησης και μηχανικής μάθησης, καθώς και αισθητήρες εντοπισμού κίνησης και θέσης
  • Ερευνητική δραστηριότητα συναφή με το έργο
  • Διαθεσιμότητα

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν ή να αποστείλουν με οποιονδήποτε τρόπο αλλά με δική τους αποκλειστικά ευθύνη για την εμπρόθεσμη κατάθεση, Πρόταση εμπεριέχουσα τα παραπάνω αναφερόμενα δικαιολογητικά συμμετοχής μέχρι την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 14:00 (τέλος προθεσμίας) σε ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΦΑΚΕΛΟ